7. kesäkuuta 2020

Media nopea oppija


The Philadelphia Inquirerin päätoimittajalle Stan Wischnowskille, 58,  tapahtui viikko sitten sunnuntaina kammottava virhe. Asian syvyys ja mittakaava valkeni Stanille keskiviikkoon mennessä, jolloin hän pyysi tapahtunutta anteeksi. Lehden julkaisijan ja toimitusjohtajan Lisa Hughesin tuomio mellakoinnissa syntyneitä tuhoja käsitelleen jutun otsikoinnista oli ”loukkaava ja sopimaton”. Stan Wischnowskin 20 vuotta kestänyt ura päättyy nolosti arviointivirheeseen, viimeinen työpäivä on ensi viikon perjantaina.

Lehden tuleva päätoimittaja ei vielä ole tiedossa. Sen hänestä voi kuitenkin varmasti sanoa, että hän ei ikinä tule sallimaan yhdenkään jutun otsikoksi ”Buildings Matter, Too”.

Kyseisen jutun varsinainen kirjoittaja on arkkitehtuuri-arvosteluja kirjoittava toimittaja Inga Saffron. Saffron kirjoitti muun muassa, että kuluneen viikon mellakoinnissa vaurioituneet rakennukset ”jättävät ammottavan aukon Philadelphian sydämeen”.

Toimitusjohtaja Hughesin arvio koko kirjoituksesta jää osittain epäselväksi, mutta joka tapauksessa hän katsoi aiheelliseksi todeta, että lehti tarvitsee henkilöstöönsä enemmän diversiteettiä.