12. marraskuuta 2020

Georgia on my mind

Yhdysvaltojen presidentinvaalien lopullinen tulos odotuttaa itseään. Georgiassa Biden sai noin 14 000 ääntä enemmän, mutta nyt äänet lasketaan uudelleen. Valtiosihteeri Brad Raffenspergerin mukaan uudelleenlaskenta tehdään käsin. Samalla poistetaan kaikki virheellisesti annetut äänet.

Maallikon on vähän vaikea ymmärtää, miten automatisoituun laskentaan pujahtaa ollenkaan virheellisesti annettuja ääniä. Selvästikään äänestysoikeutta ei tarkasteta kovin luotettavasti. Silti Georgian uudenkarhea äänestysjärjestelmä näyttäisi äkkikatsomalta täysin idioottivarmalta. Katso.

Mene ja tiedä.

YLE kertoo puolestaan, että Georgiassa ei ole havaittu merkkejä ”laajamittaista vaalivilpistä”. Mitä laajamittaisuus tässä tapauksessa mahtaa tarkoittaa? Dr Steve Turleyn mukaan Georgiassa on esimerkiksi 25 000 ihmistä äänestänyt ilman äänioikeutta. Tuollainen korjaus äänimäärässä voisi helposti kääntää vaalin Trumpin eduksi.

Dick Morrisilta tulevat päivän hilpeimmät tiedot. Hänen mukaansa Georgiassa on presidentinvaaleissa äänestänyt noin 27 000 yli 90-vuotiasta, noin 1 000 yli 100-vuotiasta ja 528 yli 105-vuotiasta äänioikeutettua.

Näyttää siis siltä, että Georgian vanhukset osaavat navigoida taitavasti sikäläisessä tietoyhteiskunnassa. Silti uudelleenlaskennassa lienee syytä varmistaa, että kaikki äänioikeuttaan käyttäneet ovat olleet viime aikoina hengissä.