12. tammikuuta 2021

Sanomisen vapaus

Kun Twitter lopetti Trumpin tviittailun lopullisesti lukemattomat presidentin kannattajat lopettivat  tilinsä ja siirtyivät Twitterin sijasta käyttämään sen pienen kilpailijan eli Parlerin alustaa.

Tällainen oli tietysti sietämätöntä, eikä sitä suvaittukaan. Ensin Applen ja Googlen sovelluskaupat lopettivat Parlen appin jakelun ja tänään Amazon, jonka omistamalla palvelimella Parlerin palvelu on sijainnut, irrotti sen kokonaan netistä. 

Ilmeisesti kaikki on mennyt niin laillisesti, että kukaan ei voi hakea oikeuksiaan tuomioistuimessa.

Ylen mukaan Parlerista on tullut törkytehdas Trumpin kannattajien myötä. Tapaus osoittaa, että meidän suomalaistenkaan ei kannata olla huolissamme sanomisen vapaudesta. Sen sijaan saunomisen vapaudesta pidämme kiinni.

***

Tiedättekö New Yorkin kuvernööri Cuomon, jonka pyhä viha presidentti Trumpia kohtaan on ollut varsin äänekästä. Humanistina ja demokraattina hän ei ole voinut hyväksyä, että Trump on vaatinut yhteiskunnan pitämistä avoinna keskellä korona-epidemiaa. 

Miehethän eivät edelleenkään ole ystäviä, mutta ainakin heillä on yksi erimielisyys aikaisempaa vähemmän. Nimittäin nyt vaalien jälkeen Cuomo vaatii, että yhteiskunnan täytyy pysyä auki. Muuten kohta ei kuulema ole yrityksiä tai työpaikkoja, jotka voisi uudelleen avata. 

Tapaus osoittaa, että vihapuhuminen kannattaa aina.